Волейболният ЦСКА ще се подсили с 40-годишен диагонал за предстоящите мачове от група “А” на Шампионската лига. “Червените” са на път да уредят до няколко дни родения в Канада и висок 204 сантиметра Джейсън Халдън, предава Спортал. От няколко години той играе редовно в националния отбор на Великобритания, капитан е на тима и почти сигурно ще е в състава за Олимпиадата в Лондон догодина. До изненадващия трансфер се стигна, след като от ЦСКА отпратиха бразилското си попълнение Нажари Карвальо.

През 2001 година Халдън спечели Шампионската лига с френския Пари Волей. За последно е играл в турския Чанаккая Беледиези Анкаспор, а преди това е обличал екипите и на Зонхофен (Белгия), Монпелие (Франция), Кан (Франция), Пари Волей (Франция), Таранто (Италия), Олимпиакос (Гърция), Тур (Франция), Локомотив, Екатеринбург (Русия) и Монца (Италия).

За националния отбор на Канада Джейсън Халдън е изиграл над 300 мача, а от 2009 година е национал на тима на Великобритания, с който 4 години поред играе в Европейската лига./БЛИЦ