В дербито на последния кръг от редовния сезон на женското ни волейболно първенство ЦСКА победи гостуващия Марица (Пловдив) с 3:2 гейма (25:16, 21:25, 18:25, 25:12, 15:11).

Този мач беше без значение за крайното подреждане в таблицата, но носеше интригата дали "червените" ще успеят да запазят перфектния си актив без загубен гейм от началото на сезона. Маричанки не само спечелиха цели два от лидера, но бяха и на косъм да му нанесат първата загуба.

Ани Маринова от Марица стана топреализаторка на двубоя с 21 точки. За победителките централната блокировачка Нора Богданова се отчете с 19 точки, а с една по-малко диагоналът Габриела Цветанова.

Двата тима завършиха на първите две места в класирането преди плейофите. ЦСКА така и няма загубен мач от началото на сезона, докато единствените две поражения, които Марица допусна в редовния сезон, бяха именно срещу "червените", информира bulgarianvolley. В започващите на 26 февруари четвъртфинални плейофни серии ЦСКА ще срещне съгражданките си от Академик, а Марица ще има за съперник Спартак 96 (Плевен) или Локомотив (София). /БЛИЦ