Волейболният национал Цветан Соколов коментира пред медиите очакванията за Европейското първенство в края на септември в Полша и Дания. Играчът на Тренто говори за обстановката в отбора и формата си.

„От доста време не съм имал толкова дълга почивка. Бях на планина, на море, починах си много добре. Успях да си изчистя главата, просто имах нужда да забравя за кратко волейбола. Един спортист с чиста глава може да направи много хубави неща. За мен е важно да вляза и да тренирам на 100 процента. Мачовете показват, че правя много грешки най-вече на сервис, така че трябва да поработя повече, не само на този елемент, но и на всички други. Ще се постарая да дам максимума от себе си“, заяви Цветан Соколов.

„Има и нови момчета, има и нови-стари момчета. Мисля, за отбора, че трябва да вкараме повече емоции в мачовете и тренировките, защото когато нещата не се получават, винаги навеждаме главите, гледаме малко по-плахо. Може би това е фактор, който малко ни пречи, но е поправимо. Винаги, когато нещата вървят, всички са щастливи. Когато малко забуксуваме, започват да се виждат малките проблеми“, коментира още националът.

„Много хубаво е, че ще играем контроли. Трябва да работим, за нас е важно да правим по-малко грешки, защото волейболът е игра на грешки. Който направи по-малко, той печели. Първите няколко дни след такава почивка са много важни, да не получим контузии. Можем да постигнем много на европейското. Най-важното е да си повярваме, че можем да го направим. Защото сме отбор с много големи възможности. Можем да изненадаме много хора, аз си пожелавам точно това“, завърши Цветан Соколов./БЛИЦ