Турция уби надеждите на България за медал на световното първенство за жени под 19 години. Нашите загубиха четвъртфинала с 1:3 (22:25, 25:27, 25:22, 7:25) в хърватския град Осиек. Двубоят беше много равностоен с изключение на последния гейм, но съперникът използва по-добре ключовите моменти особено в първите два. Сега България ще играе за разпределението на местата между 5-о и 8-о място. Съперникът ни ще е ясен след изиграването на всички четвъртфинали.

Първият гейм беше на приливи и отливи за двата отбора. Туркините взеха три точки на старта. Нашите изравниха при 7:7. Започна размяна на точки до 10:10. Тогава дойде ред България да поведе по-уверено – 13:10. Поддържахме подобен аванс до 17:14. Тогава обаче се обърнаха към туркините. Съперникът изравни - 18:18. До края на частта инициативата беше за Турция, която спечели с 25:22.

Вторият гейм беше огледален на първия и за съжаление пак с лош край. Турция пак поведе в началото. И отново нашите стигнаха до комфортния аванс от 17:14, който имаха и в първата част. Този път обаче задържаха трите точки по-дълго време. В последните моменти от частта Турция успя да обърне резултата и първа стигна до геймбол – 24:23. Нашите го спасиха и от своя страна заслужиха свой – 25:24. Грешен начален удар обаче даде сили на туркините, които в крайна сметка триумфираха в драмата със 27:25.

Лошата развръзка свали гарда на нашите момичета. Започнахме по-силно решителния за нас трети гейм, но твърде бързо предадохме инициативата. Туркините дръпнаха с три точки и поддържаха аванса си. На моменти нашите почти заличаваха пасива си, но не направиха обрат. Надеждата се появи, когато изравнихме 20:20. Сега беше моментът да повторим това, което Турция направи в два поредни гейма. И показахме, че го можем! България поведе с 23:21 и „хвана" частта в ръцете си. Стигнахме до 2 геймбола при 24:22. Страхотно! Още първият беше спечелен! Ръкавицата е хвърлена, битката можеше да започва!

Вместо повече самочувствие в нашите ръце, то отиде в турските. Съперничките поведоха с ужасяващото 13:2 и мачът излезе от нашия обсег. Връщане в мача нямаше. Дори резултатът продължаваше стряскащо да расте. България загуби гейма със 7:25.

Така Турция се превърна в черна котка за отбора, воден от Борислав Крачанов. Същият съперник ни победи и на Балканиадата, която беше подготовка за световното.