ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

ТВ7 за пореден път подаде ръка на спорта, наливайки пари в родния волейбол. На специална пресконференция от телевизията обявиха, че ще предават предстоящите европейски първенства за мъже и жени, както и Световната лига следващата година. 

На брифинга по подписването на договора присъстваха изпълнителният директор на ТВ7 Николай Бареков, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и шефката на спортния отдел на ТВ7 Миляна Велева.

"Излъчването на мачовете от Световната лига по волейбол беше най-успешното събитие от имиджова и рейтингова гледна точка за телевизията през 2013 година. Особено щастлив съм да сложа този подпис. Първият ми подпис като изпълнителен директор на телевизията бе за договора за Световната лига през 2013 г., последният ми подпис за TВ7 отново е под договор за Световната лига", заяви Бареков, след което се ръкостиска с Любо Ганев, който подписа контракта и изказа благодарности от името на волейболната федерация.

"Като вицепрезидент на БФВ искам да изразя задоволството си от партньорството с TВ7. Още като подписахме договора преди година бяхме наясно с потенциала на телевизията и сме доволни, че този потенциал бе разгърнат. Затова искаме да продължим това партньорство и за догодина и се надяваме все по-често да се говори по TВ7 за волейбол, защото, знаете, че през 2015 г. сме домакин на Европейското по волейбол. Нашето желание е през това лято голямата тема да е точно волейболът", сподели Ганев.

"За първи път договорът за новия сезон се подписва толкова рано", изтъкна Миляна Велева.

"Причините за това са доста. Като телевизия сме изключително удовлетворени от резултатите, взаимодействието и целия имиджов продукт, който създадохме с волейбола. Направихме страхотни рейтинги, много българи гледахме волейболния тим, заслугата за което е и на самия отбор, разбира се. Въпреки, че на бяха в най-доброто време за гледане, с мачовете от Световната лига постигнахме изключителни резултати. Тази седмица започваме излъчването на европейското първенство за жени, а в края на септември и на европейското за мъже, така че ще има още много волейбол по TВ7", добави шефката на спортния отдел на телевизията.

Тази седмица по НЮЗ7 започва излъчването на Eвропейското по волейбол за жени. Двубоите ще бъдат коментирани от Петър Стоянов, който отново ще разчита на компетентни анализатори, съобщиха още от телевизията.

Първият мач на селекцията на Марчело Абонданца е в петък от 18:00 срещу актуалния европейски шампион Сърбия. Във втория двубой в Шверин в събота, 7 септември, българският отбор застава срещу Полша от 21:00 часа, а в неделя от 16:00 е мачът с Чехия.

Европейското при мъжете в Дания и Полша пък стартира на 20 септември, като селекцията на Камило Плачи е в група с Русия, Германия и Чехия.