ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Почина една от най-големите легенди в женския ни волейбол - Мая Стоева. Българската федерация по волейбол с огромно прискърбие съобщи, че днес тя си отиде от този свят.

Легендарната състезателка на ЦСКА и националния ни отбор е родена на 7 май 1955 година в София. Тя е четирикратна шампионка с "червените". Носителка е на КЕШ през 1979 и 1984 година, и на КНК през 1982 г. 

С националния отбор е европейска шампионка и бронзова медалистка от Летните олимпийски игри в Москва 1980. Славният ѝ път във волейбола започва с обединението на Септември и ЦСКА, когато минава под вещото треньорско ръководство на семейство Фанка и Райчо Шаханови. След впечатлянаща кариера в българското първенство и екипа на ЦСКА, заминава за Италия заедно с Верка Стоянова, където три години играе за Реджо Калабрия.

Работила е като треньор в Италия, Франция и в България.

Една от най-близките й приятелки Цветана Божурина публикува тяхна обща снимка във "Фейсбук" и написа: "Прекрасна моя Мая, това е последната ни прегръдка! Но ти ще си завинаги в сърцата ни! В моето и в тези на безбройните ти истински приятели по целия свят! Почивай в мир!".

Двете легенди години наред играеха рамо до рамо в ЦСКА и в националния отбор.

Опелото ще се състои на 25.09.2023 г. (понеделник) от 11:30 часа, в храм "Света София".

БФВ и БЛИЦ изказват съболезнования на всички близки, роднини и приятели на Мая Стоева! Светла й памет!

Припомняме, че преди повече от месец загубихме още едно голямо спортно име - баскетболната легенда Атанас Голомеев.

 

Прекрасна моя Мая, това е последната ни прегръдка! Но ти ще си завинаги в сърцата ни! В моето и в тези на безбройните ти истински приятели по целия свят!️ Почивай в мир!️

Публикувахте от Zvetana Bojurina в Четвъртък, 21 септември 2023 г.