Марчело Абонданца продължи с още 4 години договора си като селекционер на националния женски отбор по волейбол. Това стана днес, а помощници ще продължат да му бъдат Димо Тонев и Иван Браган (кондиционен треньор). Те ще бъдат ангажирани през цялата година, а отделно към щаба за през лятото ще се присъедини и скаутменът Микеле Фани, информира сайтът на БФВ.

По време на срещата днес беше обсъдена подготовката на женския национален отбор. Основните приоритети на отбора са участието във финалите на Европейската лига, Европейското първенство и турнира Гран При. Абонданца допълни, че щабът ще работи с разширен състав от 22-24 момичета, които ще бъдат разпределени в отделните етапи от подготовката и различните мачове.

Помощникът Димо Тонев изрази радостта си от изградената работна атмосфера в отбора, която допълнително мотивира състезателките. Той добави, че щабът е подбрал най-добрите български волейболистки, но вратите на националния отбор са отворени за всяко едно момиче, което има желание за развитие и работа на 100%.

”Харесва ми София, харесва ми, че българите имат желание за забавление, харесва ми и хубавото българско червено вино. Изключително доволен съм и от начина, по който БФВ, медиите и феновете на волейбола ме приеха и се отнасят към мен. Вярвам в този отбор, той има голямо бъдеще и съм сигурен, че ще постигнем добри резултати”, заяви Марчело Абонданца./БЛИЦ