Новото украинско попълнение на Казанлък Волей – Наталия Клименова, пристига днес и веднага ще се присъедини към отбора. 25-годишната бивша разпределителка на Академика (Харков) трябва да кацне следобед в София с полет от Киев и веднага да тръгне с автомобил за Пловдив, където новите й съотборнички ще играят контролен мач срещу местния Марица.
 
Контролата е в 16 часа в спортната зала на „Лаута“ на стадион „Локомотив“ в града под тепетата, но Клименова едва ли ще се пусне в игра след тежкия и изморителен полет от Украйна. 
 
Както е известно, Наталия изкара успешни проби при казанлъчанки по време на силния международен турнир в Турция и остави добри впечатления с изявите си, с което хвана окото на спортно-техническо ръководство за трансфер. Така тя запълни празнината, оставена от миналогодишната титулярка на този пост – Кристина Гунчева, която не поднови договора си.
 
Клименова бе препоръчана на ръководството на Казанлък Волей от известния турски мениджър Мехмед Башаран и остави добри впечаления. Украинката обаче закъсня с пристигането си у нас, защото досега очакваше издаването на входна виза за България.
 
Новото попълнение от Харков ще има сериозна конкуренция за титулярния разпределителски пост на "розите" в лицето на привлечената от Спартак (Плевен) Мария Георгиева, както и на младата Василена Паланова от девическата школа на клуба. 14-годишното талантливото момиче направи отличен дебют за женския тим на казанлъчанки по време на двете контроли срещу Левски и даде сериозна заявка за доброто си бъдеще.