ЦСКА спечели за 29-и път шампионската титла по волейбол при мъжете. Триумфът дойде след победа над Пирин Балканстрой в Разлог. По време на мача местната публика обиждаше “червените” със скандиранията: “Пенсии”.
 
Обидите бяха насочени към основните играчи на Александър Попов, които отдавна са прехвърлили 30-те години. 38-годишните набори Николай Иванов и Ивайло Стефанов, 36-годишният Евгени Иванов и 33-годишният Светозар Иванов са с голям принос не само за дубъла у нас на “червените”, но и за успешното представяне на ЦСКА в Шампионската лига и класирането за полуфинал на Купа CEV.
 
Преди година по кината у нас се появи филма БСП (Бесни Страшни Пенсии). Там агентите ветерани Брус Уилис, Морган Фриймън, Джон Малкович и Хелън Мирън разказаха играта на по-младите си колеги, които се опитваха да ги убият.
 
Волейболният ЦСКА също разполага със своето каре ветерани, което води отбора в успешното му представяне, въпреки че в клуба има неизплатени заплати. “Армейците” имат няколко по-млади и талантливи играчи, но именно в четиримата БСП е истинската сила на волейболните ни първенци. Пък и оригиналното име на филма също идеално пасва на ЦСКА – RED(Retired, Extremely Dangerous). Все пак на английски “red” означава червено.
 
В лентата на Робърт Швентке героите на Уилис, Фриймън, Малкович и Мирън доказаха, че ветераните не са за подценяване. Във волейболния ЦСКА тримата Иванови и Стефанов за пореден път се оказаха доказателство на старото клише, че в спорта няма стари и млади, а можещи и неможещи. Лошото е, че в нашия спорт в повечето случаи младите са и неможещи, но това е друга тема.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ, БЛИЦ