Доскорошният треньор на Добруджа 07 (Добрич) Мирослав Живков напусна клуба, като пое в посока Иран, където ще работи в местното първенство. За наследник бе избран досегашният помощник Петър Пенев. От клуба от Добрич обаче поискаха да изразят своята позиция на огорчение около напускането на Живков. 

„Всеки в нашия клуб има възможност за развитие и ние никога никой не сме спирали да върви напред. Затова пожелаваме на Миро Живков успех в новото начинание. Но позицията на ръководството на клуба, е че той постъпи некоректно. Защото не намери време да дойде да поговорим и да обсъдим въпроса. Не намери поне пет минути да ни уведоми за решението си да напусне. Ние нямаше да го спрем, но дори и раздяла нямаше...“, коментира за BGvolleyball Драган Нешич, който е член на Управителния съвет на ВК Добруджа. 
 
„И за тези, които могат да попитат защо така се е получило искам да разясня, че той имаше перспективи с нас. Миро Живков бе четири години начело на тима. И ние искахме той да продължи да работи, като му бе предложен нов четиригодишен договор, за който той принципно бе съгласен. И изведнъж реши да напусне. Няма лошо, още веднъж казвам, че му пожелаваме успех в Иран, но и че сме огорчени от неговото отношение“, допълни Драган Нешич.

„Петър Пенев тръгна с нас преди години, през последните сезони работи в школата на клуба. Бил е до мъжкия отбор през всичките тези сезони, включително и играещ помощник треньор“, каза Нешич за новия треньор. 

„Като дългогодишни приятели с Войводина (Нови Сад) ние възприехме тяхната формула, когато някой главен треньор напусне, то функцията му да се поема от негов помощник. Така избрахме Петър Пенев за треньор на тима. Той има 100% моята подкрепа“, коментира още специалистът.

Самият Драган Нешич бе спряган в медийното пространство за треньор на тима. „Аз съм само член на УС на Добруджа 07. Нищо повече. Помагам, не заемам друг пост. Но ще работя за клуба, ще бъда близо до отбора. Дали ще остана в България, или ще поема клубен отбор в чужбина ще стане ясно в близките дни“, разясни Нешич.