Волейболният шампион на България Левски Сиконко се надява тайно да бъде преми­ран при успех над вечния съперник ЦСКА. Днес вечните съперници излизат в столичното дерби, което ще изпълни до краен предел зала "Сиконко". По традиция левскарите в повечето случаи биват пре­мирани, но дали и този път президентът на клуба Тихо­мир Лесев ще развърже кесията, зависи от днешния сблъсък.

"Из­лизаме за победа. Ще играем и ще се стремим да дадем максимума, а дали ще побе­дим, ще се види утре (б.р. - днес). Отборът е подгот­вен, шампионатът е в нап­реднала фаза и вярвам, че ще се получи добър мач", заяви за „Тема Спорт" националът и капитан на Левски Георги Братоев.

Стана ясно още, че "сините" имат известни кад­рови проблеми. С контузия е единият от близнаците Петрови - Василий, и със си­гурност пропуска дербито. На разположение на треньо­ра Пламен Христов ще е Иван Латунов, който ще на­мери място в титулярния състав. Другите основни иг­рачи на тима са в топформа и ще бъдат на линия за веч­ното дерби днес.

В ЦСКА също са готови за здрав мач и са повече от оп­тимисти за крайния изход на двубоя. Отборът е амбици­ран да се наслади на пореден успех над Левски през този сезон. До момента "армейци­те" имат две победи над съ­перника си.

"Няма да позво­лим да разочароваме нашите фенове, които вярно ни подкрепяха в Лигата. Сега ще се опитаме да победим и Левски, но знаем, че няма да е лек мач. Миналия път ни зат­рудниха, а сега нека бъде пак така. ЦСКА обаче ще е край­ният победител", оптимис­ти са "червените".

Двубоят е днес от 17:30 часа в зала "Сиконко" и ще бъде пре­даван пряко по БНТ1./БЛИЦ