След изключително успешното си представяне в редовния сезон на Националната волейболна лига и в първата фаза от турнира за Купата на България, женският отбор на Марица (Пловдив) се изправя пред най-решаващите си стъпки към защитата на трофеите си от 2015 година. Първата от тези стъпки са четвъртфиналните плейофи в НВЛ, които започват днес. От 18:00 часа шампионките посрещат ЙЕБ Шумен 05 в зала Пловдивски университет, с целта да изковат първата от общо седем победи, от които се нуждаят в тези плейофи, за да стъпят за втори път на върха.

Разбира се, когато един срещу друг се изправят първият и предпоследният от редовния сезон, остава много малко място за изненадващи резултати, но това е спорт и изненади винаги са възможни. Затова момичетата на Иван Петков ще излязат напълно мобилизирани, за да зарадват своите привърженици, които несъмнено и днес ще бъдат на своя пост на трибуните, с убедителен успех.  

Дали наставникът ще използва в тази среща по-младите си волейболистки, за които мачове като този са добра възможност за изява, или по-опитните, които трябва да поддържат своя ритъм преди сблъсъците с по-сериозни съперници, предстои да се разбере, но и в двата случая пловдивчанки ще дадат всичко от себе си да продължат дългата си серия от чисти победи.