Положението във волейболния ЦСКА става все по-мъчително. Един от лидерите Ивайло Стефанов разкри, че състезателите не са взимали заплати вече 30 месеца.

“В лицето на повечето хора ние сме неразбрани", сподели капитанът за предаването "Тази неделя" по телевизия bTV. "Мисля, че всеки от отбора има някакви причини да остане. Аз, поради възрастта, в която съм в момента, ми е един стимул да разбера колко мога. В чужбина съм си вземал парите дори по-рано от предвиденото по договорите, но сега е такъв момента за ЦСКА, че останах тук да помагам и се боря с тях. И в семейството ми се чудят как издържам на напрежението, но ме подкрепят”, допълва волейболистът.

Велизар Кьосев е от средното поколение в ЦСКА. Играе за отбора вече трети сезон. "Израснал съм в Италия, защото майка ми и баща ми бяха волейболисти там. Завърнах се в ЦСКА, защото просто сърцето ми е червено". Той допълва, че заради ситуацията със заплатите връщането му в България е било двоен културен шок. Издържа се с парите от семейния хотел на родителите си. "Има и други момчета в отбора, които работят, но идват да тренират. Не е много лесно, защото по принцип се изисква много концентрация, много физически труд и голямо възстановяване. В момента топката хляб не дава".

Иван Крачев е в ЦСКА вече от 8 години, от 9-ти клас. "Вземал съм пари от ЦСКА първите години, но продължавам да играя, защото съм започнал тук, чувствам съм добре, сърцето ми е червено. Цесекар съм си по душа, всички мои приятели са такива и затова продължавам". Иван също е от онези състезатели, на които им се налага да работят допълнително. "Работя през нощта. Давам смени в различни заведения като охрана. От 8 до 13 часа съм на лекции, прибирам се, хапвам нещо, после съм пак на училище до 4-5. Идвам на тренировка и, ако съм нощна смяна на работа от 10 вечерта до към 4-5 сутринта. Това не може да ме откаже да играя за ЦСКА".

Най-младите са Георги Сеганов - на 19 години. Той е от 7 години в отбора, а Краси Георгиев е на 17 и е в отбора от 2 години. "Тук съм, защото ЦСКА ми е дал всичко, което съм в момента. ЦСКА ме изгради като играч, като характер и като човек. Аз обичам ЦСКА, затова идвам всеки ден в залата", каза Сеганов. "Тук съм единствено заради червената идея. Нашите ми помагат, издържат ме финансово. Разпитват ме всеки ден как са минали тренировките, как върви, как е положението. Всеки ден разпитват", допълни Георгиев.

Заради задънената улица, в която се оказа тима, треньорът Сашо Попов се принуди дори да търси алтернативни начини за спасяване на отбора. "След две години лутане и чукане от врата на врата, решихме, че единствено само феновете с червени сърца биха ни чули и биха ни помогнали в този тежък момент. И заради това направихме тази кампания "100 сърца за ЦСКА". Акцентът на кампания разбира се е да съберем от 100 човека по 1000 лева без имаме някакви претенции, че тези 100 000 лева ще ни оправят положението".