Волейболният ЦСКА няма да може да разчита на Тодор Костов до края на сезона. Централният блокировач, който се завърна при „армейците“ след две години пауза, получи тежка контузия на дербито с Левски.

Червените спечелиха с 3:1 гейма като гост, но още в началото на срещата загубиха един от ключовите си волейболисти. Костов има скъсване на сухожилието на лявото коляно, като през следващата седмица предстои да премине интервенция. Очакванията са той да отсъства от волейболното поле поне до пролетта, което няма да му позволи да се завърне в игра до края на кампанията.

„Първите два гейма бяха на изключително високо ниво, най-вече в играта в защита. Водени от емоцията, че това е дерби, волейболистите и на двата отбора извадиха топки, които рядко се виждат в такива ситуации в българското първенство. В третата част вече емоцията поспадна, ние успяхме по-добре да се ориентираме в обстановката и да спечелим. Съжалявам обаче за това, което се случи с Тодор Костов. Надявам се, че той ще се възстанови по-бързо и ще се върне обратно при нас. При всички положения една такава травма е много неприятна. Ние като клуб ще направим всичко, което е необходимо, за успешното му и скорошно възстановяване”, каза треньорът и президент на ЦСКА Сашо Попов след победата над вечния съперник.