Един от основните играчи в състава на националния отбор по волейбол за кадети се контузи на Европейското в Анкара. Диагоналът Иван Иванов стъпи на криво при приземяване след атака при успеха с 3:2 гейма (21:25, 25:20, 32:34, 25:21, 15:9) срещу домакина Турция.

„Най-голямато качество на отбора ни е, че сме взаимозаменяеми. Това е благодарение на отличната подготовка на момчетата и отдадеността им по време на тренировките”, заяви треньорът Виктор Карагьозов и допълни, че Спас Байрев отлично е заместил контузения Иван Иванов, което ни кара да се чувстваме сигурни на този пост и в следващия мач.

Гърция се наложи лесно над Полша с 3:0, а Сърбия и Германия огранизираха истински петсетов трилър, от който перспективните Сърби излезнаха победители в нашата група.

Днес нашите излизат именно срещу Сърбия във втората си официална среща от Европейското първенство. „Очаквам труден, но интересен мач. Сега ние можем да дадем заявката си за финалите с добра игра и спокойствие след напрегнатия вчерашен сблъсък”, коментира Карагьозов.