Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Волейболните ни националки постигнаха важна победа над Чехия с 3:2 гейма (14:25, 25:22, 25:20, 23:25,15:9 ) в третия си мач от първия турнир на предварителна Група F от европейските квалификации. Интригуващият двубой се игра в Двореца на спорта и културата във Варна, като преди него селекцията на Марчело Абонданца и волейболистките на Чехия имаха по 2 победи.

След днешния важен успех България оглави временното класиране, макар и само с една точка пред Чехия. Победата над Чехия ни дава аванс и ни доближава на една крачка от директна квота за Евроволей 2013, като разбира се, визите трябва да бъдат подпечатани с нов успех на предстоящия втори турнир в Будапеща. Надпреварата на унгарска земя е от 12 до 14 септември.

Победителят в групата след двата турнира се класира директно за Евроволей 2013. Класиралият се на второ място ще срещне в третия кръг на квалификациите вторият тим в Група D, в която са Хърватия, Великобритания, Румъния и Португалия. 

При днешната победа на България най-резултатна за нашите беше Елица Василева с 20 точки, Страшимира Филипова добави 15, а Добряна Рабаджиева се отчете с 14.

БЪЛГАРИЯ - ЧЕХИЯ 3:2 (14:25, 25:22, 25:20, 23:25, 15:9)


България
: Диана Ненова, Елица Василева, Страшимира Филипова, Добряна Рабаджиева, Мария Каракашева, Цветелина Заркова - Мария Филипова-либеро
(Лора Китипова, Гергана Димитрова, Десислава Николова)
Треньор: Марчело Абонданца

Чехия: Хелена Хавалкова, Анета Хавличкова, Луи Мюлщайнова, Андреа Касаньова, Михаила Манзони, Кристина Пастулова - Каролина Беднарова-либеро (Вероника Досталова, Шарка Барборкова)
Треньор: Карло Паризи