Документалната книга "Аз убивах с Т-34" е най-обсъжданото четиво в националния отбор по волейбол преди решителните битки с Полша и Бразилия от втората фаза на световното първенство в Италия, пише “7 дни спорт”.
 
В нецензурирани спомени бивши командири на легендарния Т-З4 споделят как са газели противника с веригите на танка. В книгата на Артьом Драбкин не са премълчани и нелицеприятните теми, съзнателно избягвани в съветската мемоаристика за Втората световна война: за некадърните военачалници, жертващи войниците в безсмислени атаки, и за случаите, когато съветската авиация бомбардира своите.
 
С потресаващи истории от книгата капитанът Владо Николов решил да покаже на съотборниците си, че това, което изглежда страшно по време на мир, не е страшно в условия на война. "Ние трябва да изиграем два мача, а онези мъже са лягали под танка на минус 25 градуса, завивали са се с брезентово покривало и са заспивали върху ледената земя. В такива условия е трудно да оцелееш, но те са направили повече - спечилили са войната", казал капитанът.
 
Вчера нашите имаха две тренировки - сутринта играха волейбол в зала "Росини", а следобед направиха фитнес. Днес отборът ще гледа мача Бразилия - Полша. Утре българите излизат срещу поляците в най-важния си мач на мондиала./БЛИЦ