Вечното дерби между ЦСКА и Левски Сиконко за титлата във волейболното ни първенство може да се играе в Самоков. Ръководството на Национална волейболна лига иска да предотврати евентуални сблъсъци между феновете на двата отбора и в същото време да предостави добри условия, на които зала “Арена Самоков” отговаря.

Поради заетостта на съоръжението със срещата Рилски спортист – Левски от баскетболната лига, датите на волейболния финал (играе се до 3 победи от 5 мача) ще бъдат изместени с един ден напред от предвиденото – 14, 15, 18, 19 и евентуално 21 април.

“В момента проучваме възможността да проведем финалите от Суперлигата в Самоков защото там условията (игрално поле, осветление, размери и други) са най-добри. Също така и от гледна точка на сигурността на публиката е най-добре” каза за “Дарик” Радио административният директор на Национална волейболна лига Живко Жечев.

“Тази сутрин се срещнахме с ръководствата на Левски Сиконко и ЦСКА и те приемат нашата идея. Сега само очакваме потвърждение за това от ръководството на „Арена Самоков”, че ще ни приемат. И сега, както обикновено, сме притеснени от липсата на спортни съоръжения в София. За късмет или за лошо, двата финалиста са от столицата, техните зали не предоставят необходимите условия и не отговарят на съвременните стандарти за финал на първенството. Очакваме и добър зрителски интерес. В интерес на всички е да предоставим едно наистина добро съоръжение за тези финални срещи”, допълни още Жечев./БЛИЦ