Отборът на ЛПР (Пиаченца), където от новия сезон ще играят националът Виктор Йосифов и дългогодишният капитан на тима Христо Златанов, започна предсезонна подготовка със засилено кубинско присъствие.

Причината са новите попълнения - разпределителят Рейдъл Иересуело, диагоналът Фернандо Ернандес и завърналият се нападател Леонел Маршал, който е в очакване на италианско гражданство, пише  BGvolleyball.com.

"Това е отбор, който трябва да забавлява. Трябва да излизаме на терена за победа, винаги. Мен ме интересува този отбор да има манталитет на победител", бяха първите думи на треньора Алберто Джулиани, който за втора година ще води тима от Пиаченца.

"Целта пред този отбор е да се класира колкото се може по напред във всички състезания и, разбира се, някой и друг финал. В първенството със сигурност началото ще бъде ключово, като за начало е по-добре да не се изхвърляме с големи очаквания, защото честно казано има поне четири отбора, които изглеждат по-силни от нас. В наша полза е, че новите ни диагонал и разпределител са вече обиграни", заяви капитанът Златанов, който бе посрещнат с бурни аплодисменти. Феновете реагираха по същия начин и с Лео Маршал, който се завръща в "ПалаБанка" след шест години отсъствие.