Виктория Волей (Пловдив) представи Николай Желязков като новия старши треньор на мъжкия си отбор на специална пресконференция днес в Града под тепетата. Волейболният специалист започва работа на новото си поприще още днес като заема мястото на досегашния наставник Петър Костадинов, съобщава bgvolleyball.com.


Други промени в щаба на отбора не се предвиждат като Антон Костадинов остава в ролята на играещ помощник треньор. За разлика от повечето си предшественици на поста, Желязков няма да води и юношите младша възраст и ще съсредоточи работата си върху мъжкия състав. Първоначално ще бъде сключен контракт до края на сезона с идеята и за по-дългосрочно сътрудничество.


“Смятаме, че Ники Желязков ще допринесе изключително много за израстването на състезателите, повечето от които са в млада възраст”, заяви президентът на пловдивския клуб Христо Драмов. “Известни са неговите успехи като второто място от Европейско първенство с националния отбор за младежи. Той е доказал умението си да работи с млади хора и да създава от тях колектив, който да печели. Повечето от нашите състезатели са му познати, тъй като под една или друга форма са минали през националните гарнитури. Времето, с което разполага до началото на втория полусезон, е малко, но сме уверени, че той ще се справи.”


“Причините за смяната на Петьо Костадинов са изключително прозаични и не са свързани с неговите качества като треньор”, обясни още Драмов. “На него му е необходимо да си завърши висшето образование, което той беше изоставил в последните година и половина. Той завърши право, но за да вземе диплома, трябва да си вземе и държавните изпити. Сега му е последната възможност да го направи, за да не останат четирите му години и половина обучение в Пловдивския университет хвърлени на вятъра. В последните години той отделяше прекалено много внимание на волейбола и почти никакво внимание на обучението си. Желанието му да се откъсне от волейбола за известно време по никакъв начин не нарушава нашите взаимоотношения с Петьо. Той си остава треньор в клуба, като приемаме, че излиза в отпуск за 5-6 месеца, които са му необходими, за да се подготви за тези изпити.“