Тотална мъгла от неизвестност за новия сезон затисна КВК Габрово през последните дни. Мъжкият отбор на габровци, който е участник в първата ни група - Суперлигата и е вицешампион от изминалато първенство спря занимания и не тренира вече цяла седмица.

Причина за тази ситуация е липса на средства, като настъпилият недоимък не позволява дори провеждането вече на занимания. Припомняме, че основен спонсор на клуба бе фирма, която е част от КТБ.

Досегашният състав е разпуснат, като всички титуляри си намериха отбори. Красимир Стефанов отиде в Добруджа 07 (Добрич), Станислав Петков подписа в Румъния, във водения от Мартин Стоев Томис (Констанца), Минчо Минчев подсили Монтана (Монтана), Добри Димитров и Костадин Гаджанов се върнаха в Пирин (Разлог), а Костадин Стойков ще играе по всяка вероятност в Саудитска Арабия.

"Останаха само юноши", коментира за "BGvolleyball" треньорът Любомир Герасимов. "Търсим средства за тима. Да, записани сме за участие в Суперлигата, но не знаем дали ще участваме. Просто сме в неизвестност. Надяваме се все пак да успеем да спасим отбора", допълни треньорът.

Първенството започва през октомври, като габровци имат още месец да осигурят средства за настоящия сезон в Суперлигата.