Опозицията в българския волейбол се събира и в четвъртък обявява как ще действа срещу настоящото ръководство начело с инж. Данчо Лазаров. БЛИЦ научи едно от лицата на бунтарите. Става въпрос за доскорошния волейболист на ЦСКА и бивш национал Евгени Иванов-Пушката. Според информацията той е един от вариантите за ръководител, ако опозицията успее да свали от власт Данчо Лазаров. Основната причина и инициатор Пушката да бъде привлечен е Ивайло Константинов, той повежда опозицията.

Президентът на Марек Юнион Ивкони дава пресконференция в четвъртък (20 септември) от 12:00 часа в зала “Триадица” в Гранд Хотел София. Клубовете зад Константинов са освен Марек Юнион Ивкони още ЦСКА, Славия, Добруджа и други. Евгени Иванов прекрати кариерата си след края на миналия сезон, в който игра за “червените”. Отскоро той основа мениджърска фирма и трупа опит в тази насока заедно със свои бивши съотборници.

В опозицията, която тръгва срещу Лазаров, са доста бизнесмени и част от легендите, които са готови да инвестират във волейбола. Един от тях е Васил Симов - главен изпълнителен директор на Софийската стокова борса. Той е бивш ръководител на родна банка, преподавател е в УНСС. На въпросните бизнесмени се разчита да осигурят нужния финансов комфорт за българския волейбол. Не е изключено именно човек извън волейбола да поеме контрола под формата на президент и да бъде съветван от бивш волейболист, какъвто е Евгени Иванов./БЛИЦ