Добрич на 20 септември започва тристранен (България, Румъния и Турция) международен турнир по волейбол, в който ще участват едни от водещите клубове на Балканския полуостров - Томис (Констанца), Галатасарай (Истанбул), “Левски Волей” (София), както и домакините от Добруджа 07 (Добрич). В първия ден на турнира отборът от турския мегаполис излиза на мрежата срещу Левски волей, а добричлии ще се изправят срещу съседите си от Румъния.

Треньорът на добруджанци Георги Петров сподели пред CenterSport.org, че неговите избраници, които се подготвят за първенството на Висшата лига, ще играят с вторите състави на Галатасарай и Томис, а тепърва ще се уточни дали ще проведат мач и с “Левски Волей”.

„За нас е огромна чест, че сме домакини на такъв силен турнир и, че можем да премерим сили с елитни отбори, като предстоящите ни съперници. Подготвяме се от месец, изиграхме три контроли, но са ни необходими още спаринг мачове по пътя към израстването ни като отбор. В турнира ще участват състезатели като Владо Николов, Теодор Салпаров, братя Братоеви и много други. Надявам се мачовете в зала „Добротица” да се радват на голям интерес и участващите отбори да предложат едно истинско шоу за феновете на спорта. Селекцията в тима на Добруджа 07 приключи, като последните нови попълнения са две момчета от Варна, които са играли за Дунав – Христо Христов – либеро и Петър Милушев, както и един от най-големите таланти в региона Милен Минчев от Шумен, който е на 18 г. Очаквам един интерес сезон, в който искаме да радваме нашите фенове във всеки мач”, заяви за CenterSport.org Георги Петров.

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА:

20 септември
17:00 ч. Галатасарай (Истанбул) - Левски волей (София);
19:00 ч. Добруджа 07 (Добрич) - Томис (Констанца)

21 септември
17:00 ч. Томис - Левски Волей
19:00 ч. Добруджа 07 - Галатасарай

22 септември
17:00 ч. Галатасарай - Томис