Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов не беше доволен от постигнатото пето място на Световната лига.

“Съжалявам най-много, че не попаднахме на полуфиналите, тъй като бяхме в по-лесната група и шансовете за това бяха реални. Трудно ми е да кажа какво не ни достигна срещу Полша в първия мач. Според мен трябва да съжаляваме за втория мач с Аржентина, защото срещу Полша играхме от началото до края, борихме се. Мачът беше много труден, оспорван, залата беше пълна и загубихме с 2:3 и 13:15 в тайбрека. Това е нещо, което се случва. Проблемът беше вторият мач с Аржентина", сподели Владо Николов.

“Съвсем логично Бразилия и Русия са на финал. Двата най-добри отбора, които бяха фаворити още преди началото на Лигата, играят на финал, така че това е нормално. Ако става въпрос за моментно състояние, руснаците са в по-добро, но ако става въпрос, кой знае повече да играе волейбол, Бразилия при всички положения е по-добра. Трудно ми е да преценя кой ще спечели. Може би предвид моментното състояние Русия има нещо в повече", завърши един от лидерите ни./БЛИЦ