Владимир Николов получи поредно признание. След като официално прекрати кариерата си Европейската конфедерация по волейбол (CEV) удостои Николов с почести по време на бляскава галавечер в Рим. Селекционерът на младежкия национален отбор бе отличен като най-значимата волейболна звезда, сложила край на кариерата си в последната една година. Владимир Николов бе отличен и за цялостния си принос към волейбола и безупречното си спортно дълголетие.

“За мен това е признание и оценка за работата ми. За цялостното ми творчество, ако мога да си позволя тази хумористична нотка към изказването си. Отличието не е за Владимир Николов, а за цяла България. За волейболистите ни, феновете и федерацията”, коментира Владимир Николов пред “Топспорт”.

“Представянето ни на Европейското първенство в София до голяма степен привлече вниманието към страната ни. Беше от особено значение за нас. След Евроволей дори и мачовете от вътрешния шампионат започнаха да се гледат повече. Много кметове и спонсори се обърнаха към нас, приятно впечатлени от всичко, което се случи”, допълни още доскорошният лидер на националния ни тим.

“Фактът, че на България бе гласувано подобно доверие, да приеме толкова много поредни форуми, говори сам по себе си за усилията и успеха на ръководителите на този спорт у нас. Волейболният ни лобизъм, ако мога да се изразя така, е силен и показателен за добрите ни позиции в Европа и света”, каза Владо.

“Президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров е ръководната фигура в българския волейбол, така че е нормално всичко да минава през него. Естествено, че неговата роля за случващото се с този спорт у нас е повече от сериозна. Нужно е да му се отдаде заслуженото за всичко сторено", завърши вече бившият национал.