Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов беше доволен от победата с 3:1 над Германия на финалите на Световната лига. Той говори и по темата за участието му на олимпийските игри в Лондон.
 
“Щастлив съм от победата, тъй като показахме характер. Забравихме всичките проблеми, напрежение и негативизъм около нас”, коментира Николов победата над Германия
 
“С треньора Найден Найденов говорихме днес относно Световната лига, Олимпиадата и разликата във физическото състояние между мен и Цветан Соколов. Това не е клуб на пенсионера, за да има гарантирани места. Цецо е по-добре физически от мен, но аз постарах да използвам шанса си тази вечер.”
 
“Аз съм на разположение на Найден Найденов за финалите на Световната лига, а за Олимпиадата със сигурност сработката ми с Георги Братоев ще се подобри значително.”
 
“Моят опит във важни моменти при огромно напрежение е безценен. Младостта на Соколов е назаменима за изиграването на един турнир. За мен това не е проблем. Наистина чух, че Радостин Стойчев е раздавал декларации в негова подкрепа на определени момчета от отбора, които те да подписват”, завърши капитанът на националния отбор.