Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов беше много доволен от постигнатата победа с 3:0 гейма срещу Сърбия във втория мач на нашите от олимпийската квалификация.

"Как може да кажете, че България и Сърбия са с еднакви възможности при положение, че го няма Милкович, няма го Старович и играят с едно момче на 20 години и, което днес ни подари 16 точки. Смятам, че сме много по-силни от Сърбия и го доказахме на терена. Единственият сериозен проблем, който имаме е контузията на Андрей, но Гошко Братоев се справи прекрасно за неговите възможности. Показа характер, показа спокойствие, а ние успяхме да му помогнем. Едно голямо "Браво!" на Тошко Тодоров. Неговите намеси се оказаха решителни във втория гейм и в края на третия. Много сме щастливи от победата и това, че сме се класирали на полуфинал. При всички положение това е началото на най-тежкото, което ни предстои в събота и неделя, но се надявам горещо, че ще можем да използваме и Андрей, което ще ни направи още по-силни. И ако имаме малко шанс, ще спечелим финала в неделя", сподели Николов след мача.

"Очевидно е, че за нас беше изключително важен мач срещу еврошампиона. Искам да поздравя техния треньор, който намери начин да ме затрудни максимално с едно техническо решение, но няма сега да го издавам. Водехме и в трите гейма, но мачът беше оспорван. Радвам се, че успяхме да победим въпреки трудностите. Все още нищо не е решено. Сърбите продължават да имат шансове за класиране. Сигурен съм, че ще бъде много трудно. Невероятната публика ни помогна да бъдем максимално мотивирани от началото до края на мача. Никога не съм играл пред толкова публика у дома, и то във важен мач. В крайна сметка знаехме, че сме по-добрият отбор. В петък излизаме за победа срещу Испания. Треньорският щаб ще реши дали да пазим сили за полуфинала", завърши капитанът.