Владимир Николов остави волейболистите от младежкия национален отбор в ръцете на асистентката си. Новият треньор на отбора се довери изцяло на своята дясна ръка - бившата волейболистка Любомира Василева. Тя пое грижата за момчетата, след като Николов си даде почивка още на старта на подготовката за европейското първенство и замина за Франция.

"Владо не е в България. Той има лични ангажименти във Франция, но те не са наша работа", обясни пред "7 дни спорт" мениджърът на мъжкото направление в БФВ Евгени Иванов.

Бившият капитан на националния отбор е ангажиран с клубния си тим Лион и ще отсъства от страната около седмица. Това обаче не е добра новина за играчите, които вчера дори не бяха наясно с програмата за следващия ден.

Междувременно стана ясно, че младежкият национален отбор ще проведе тежка подготовка. Треньорът Владимир Николов планира лагер на Белмекен. Той е предвиден за средата на юли, каза още Евгени Иванов. Вчера младите волейболисти имаха две тренировки под ръководството на Любомира Василева.