Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов и италианският му тим Кунео отпаднаха от Шампионската лига след “златен гейм”. В реванш от плейофите преди “Файнъл Фоур” италианския шампион победи Динамо (Москва) с 3:1 гейм (25:22, 23:25, 25:17, 25:17). Първият мач бе спечелен от руснаците със същия резултат и се стигна до “златен гейм”. В него Динамо спечели с 15:11.

Николов игра и в петте гейма, като стана най-добрият реализатор в срещата с 16 точки. Той се отчете и с един ас, като изпълни 19 сервиса, от които сгреши 4.

На полуфиналите Динамо ще играе с Зенит (Казан), а полския Ястжебски излиза срещу победителя от последните два сезона Тренто, който е воден от новия селекционер на националния ни отбор Радостин Стойчев. В тима са Матей Казийски, Цветан Соколов и Валентин Братоев. Първите срещи са на 26 и 27 март.

Както е известно, в Шампионската лига този сезон игра ЦСКА. Българският шампион отпадна в груповата фаза, но записа престижен успех срещу Зенит (Санкт Петербург). “Армейците” продължиха в турнира за Купата на ЦЕВ, като бяха спрени със “златен гейм” от ЗАКСА в полуфиналите./БЛИЦ