Капитанът на България Владимир Николов посрещна рождения си ден на път за Флоренция. Волейболистът днес става на 33 години, а отборът вече пътува за третата групова фаза, в която е заедно с Куба и Испания. Нашите вчера се наложиха над Бразилия с 3:0 гейма, като съперникът спретна цирк и нарочно не си даде зор, за да попадне в група с Чехия и Германия.

Президентът на федерацията Данчо Лазаров лично честити рождения ден на Владо преди капитанът да се качи в автобуса към Флоренция.

В понеделник от 22 часа българско време в зала „Нелсън Мандела” националите стартират срещу бившия европейски шампион Испания. Във вторник почиваме, тъй като по програма на група “Q” е сблъсъкът Куба – Испания от 22 часа. В сряда също от 22 часа е срещата ни с Куба.

Другите отбори, които попаднаха в поток „Р” във Флоренция са Сърбия, Аржентина и Русия. Победителят от тази група отива на полуфинал срещу №1 от нашия поток. Вторите отбори ще отпътуват за Модена, където ще бъдат разпределени местата от 5-о до 8-о, а третите остават във Флоренция в борбата от 9 до 12 място./БЛИЦ