Бившият селекционер на националния ни отбор по волейбол Силвано Пранди и воденият от него Андреоли (Латина) победи с 3:2 гейма Копра Елиор (Пиаченца) с Владимир Николов, Андрей Жеков и Николай Пенчев в състава. Тимът на Пранди обърна резултата от 0:2 до 3:2 гейма (25:27, 21:25, 25:23, 25:22, 15:12) в мач от 6-ия кръг на италианската Серия А1.

Капитанът на националния ни тим Владо Николов изигра много силен двубой за Пиаченца и стана най-резултатен в мача с 34 точки. Андрей Жеков игра цял мач за Копра и се отчете с 3 точки. Третият български национал Николай Пенчев влезе като резерва. Капитанът на Копра – българинът с италиански паспорт Христо Златанов не влезе в игра заради контузия. Легендарният италиански волейболист Самуеле Папи се отчете със 1 точки за Копра.

За играч на мача бе избран американецът Трой Едуард Мърфи, който влезе като резерва в 3-ия гейм на мястото на Якуб Ярош, и донесе обрата в мача като заби 21 точки за победата на Латина. Българинът с италиански паспорт Йордан Гълъбинов остана на резервната скамейка на Андреоли./БЛИЦ