Бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов изрази своята подкрепа към тима до 17 години, който тази вечер излиза срещу Франция във финала на Европейското първенство.

В селекцията на Мартин Стоев играе и един от синовете му – Александър. Двубоят на малките "лъвчета" за златото е днес от 18.00 часа в зала „Христо Ботев” в София.

„ФИНАЛ. Последен тест за тези български момчета. Тези 15-16 годишни лъвчета ще се опитат да превземат европейския връх за тази възраст!!! Имат огромен шанс да го сторят на тази крехка възраст пред нашите очи!!!

Емоциите са много и различни - видях ги да се радват, да плачат, да мислят, да пробват да излязат от тежките моменти, да са на гребена на вълната, да НИ покажат на всички нас, че са пораснали...Тези малки мъже...

Видях ги и да търсят подкрепата на своите най-близки хора, която ще ги вдигне и може би ще им помогне от разстояние, объркани от тази публичност, интерес, загубени в проценти и точки от статистиката, спазване на тактически указания и в търсене на точката, която ще ги доближи до победата.

Но едно е сигурно - искат го много, опитват се и сега е моментът да ги подкрепим, да бъдем с тях на живо или пред телевизора. От месец и половина те са далеч от дома, в лагерна обстановка, играейки днес своя 12 официален мач. Спечелиха Балканиадата и сега са на крачка от своя най-голям успех. Те вече постигнаха много, затова каквото и да стане, нашите момчета са ПОБЕДИТЕЛИ!

А пък аз съвсем лично вече съм надминат от моя Алекс в един аспект - той ще играе финал на Европейско на 15 години, а аз никога не успях да го направя за повече от 25 години във волейбола! Само времето ще покаже дали ученикът ще надмине своя учител. И тогава учителят ще бъде най-щастливият!”, написа легендата в социалните мрежи.