Капитанът на националния ни тим по волейбол Владимир Николов замина в добро настроение за Полша. “Лъвовете” се класираха за финалите на Световната лига и в група “Е” ще срещнат домакина Полша, Италия и Аржентина. Първият ни двубой е в сряда (6 юли) от 21:00 часа българско време срещу поляците.

“При всички положения мога да бъда доволен от групата, защото отборите са нашето ниво. Към днешна дата само Русия, Бразилия и американците са нещо повече от нас. Факторът умора го има при нас, но го има и при останалите противници. Не смятам, че преди началото на мачовете ще има някакво решаващо значение”, каза Владо на заминаване за Гданск.

“Състоянието ми се подобрява, във втория мач с Русия бях готов да помогна. В предстоящите мачове ще бъде още по-готов. Започваме един турнир, в който два отбора са явни фаворити - Бразилия и Русия. Смятам, че имаме потенциал да играем много добре”, допълни още националът.

“Имаме потенциал да играем добре и защо да не направим крачка нагоре”, отговори Владо на въпрос дали можем да се класираме по-напред от най-доброто ни постижение – четвърто място.

“От една страна е добре, че почваме с домакина Полша. Ние ще играем без напрежение, докато те пред 10-12 хиляди свои фенове. Може това да е плюс, зависи от нас и настройката ни, доколкото ще сме готови да издържим на напрежението и натиска на публиката”, завърши волейболистът./БЛИЦ