Капитанът на България Владимир Николов говори пред медиите след днешното заседание на Управителния съвет на БФВолейбол. Той бе разочарован, че като капитан на отбора не е бил поканен на срещата с премиера Бойко Борисов, но въпреки това ще направи всичко възможно Матей Казийски да играе за България.

„Не бях поканен на срещата с премиера Борисов. Разбрах за тази среща от медиите. Да, според мен това не е редно. Като капитан на отбора трябваше да бъда на тази среща. Не съм говорил с Радо Стойчев. Последно се видяхме на пресконференцията след мача, а след това говорихме и в хотела. Благодари ни за усилията и всичко, което сме направили и обеща да поеме вечерята на отбора“, заяви Владимир Николов.

„Ще направя всичко, което мога, за да бъде Матей в отбора. Отборът на България с Матей Казийски ще бъде много по-силен от отбор на България без Матей Казийски”, каза още капитанът на България.

„Бил съм на олимпиада, имам пето място, но се надявам и искам сега да направим нещо по-добро. И сигурно можем да го постигнем, ако Матей е в отбора, защото всички знаем как може да играе той“, заяви Николов.

„От една страна, като капитан на тима, трябва да говоря пред медиите, но каквото и да кажа, то се тълкува по грешен начин и бива обърнато срещу мен. Нямам правилен ход, защото другият вариант е да застана пред вас и когато ме питате нещо да казвам „нямам коментар“. От работата, която съм имал със Стойчев, съм преценил, че той е професионалист. Ако е преценил, че Цецо (Цветан Соколов), е в по-добра форма и той трябва да играе, може би е така. Доколкото разбрах, ще почивам утре, а в четвъртък и петък ще тренирам. Все още не е ясно кой ще ни бъде треньор”, завърши Владо Николов.