Волейболният Левски (София), където съсобственик е бившият национал Владимир Николов, ще има отбори и в женското направление на държавното първенство за подрастващи. За новия сезон клубът ще картотекира състезателки в шампионатите за кадетки, прекадетки, момичета и мини волей.

„Идеята за подобен проект започна да стои на дневен ред в контекста на новоизграждащата се зала на „Левски София”. Наличието на подобно съоръжение задължава клуба да отвори възможности за практикуване на волейбол, както за момчета, така и за момичета. Първоначалният план за реализация на тази идея бе това да стане от есента на 2021 – поне година след въвеждане в експлоатация на спортния център и спортна зала, както и всички свързани с това разходи. След като стана ясно обаче, че досегашният клуб с женско направление - Левски Волей, прекратява дейност, бе взето решение този процес да се ускори. Основната цел бе да се осигурят условия на две възрастови групи момичета да продължат тренировъчна и състезателна дейност без прекъсване и сътресения“, обясниха от клуба.

„От доста време обсъждаме възможностите за сформиране на женски групи заедно с партньорите ми и главни инвеститори в клуба Давид Давидов и Атанас Гаров. Получих обаждане от директора на спортното училище на Левски Нина Иванова, която ми каза, че е притеснена за случващото се в женския клуб и опасността децата да останат на улицата. След това ми звънна и техният треньор Нора Тонева и попита директно дали има някаква възможност да поемем момичетата, за да не се разпаднат отборите. Тогава седнахме отново с Давидов и Гаров и решихме да им дадем възможност да продължат развитието си в рамките на нашата структура. Благодарен съм им за подкрепата и съм наистина щастлив и развълнуван от това ново начало”, заяви Владимир Николов.

Близо 25 момичета са започнали тренировки още през юли в зала „Академика” заедно с Нора Тонева. Към тях са се присъединили и няколко талантливи деца от школата „Владимир Николов”, която също ще подготвя момичета за Левски (София), както го прави при момчетата. Групите за момичета ще бъдат напълно обезпечени като тренировъчен процес, оборудване и екипировка. Те вече провеждат своята физическа подготовка в открития наскоро спортен център „Garitage“, а от ноември ще се преместят в новата зала „Левски София”.