Лидерът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов заяви след победата с 3:0 над Бразилия на Световното първенство в Италия, че показаната игра от "Селесао" е пълна пародия и целяща умишлена загуба с цел по-лесна група в битката по пътя към полуфиналите.

"Това не беше мач, а шоу. В интерес на истината никой не е казвал каквото и да било на нашите момчета, но факт е, че бразилците направиха един фарс. На мен ми достави страхотно удоволствие да видя великия тим на Бразилия, който го е страх от малка Куба и това е един психологически момент", заяви пред "Гонг" Николов веднага след края на мача в Анкона.

"Гарантирам, че нашите момчетата дадоха най-доброто от себе си в този мач. Изборът на Бразилия да стигне до тук е продиктуван от Италианската федерация, която организира всичко, за да стигне Италия до 1/2-финалите", продължи Владо Николов, който почива в срещата с бразилкците.

"Във Флоренция трябва да победим Испания и Куба, за да идем в Рим - нещо, което не е невъзможно", каза още Николов.

Започналият като титуляр Валентин Братоев добави - "Мачът бе странен. Бразилия има само един разпределител и игра без него. Победата си е победа и гледаме смело напред." /БЛИЦ