„В периода, в който се намира България – преходен, започва нов олимпийски цикъл, има необходимост от нови лица, тъкмо Силвано Пранди е човекът, който може да го постигне“. Tака бившият капитан на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов коментира евентуалното оттегляне на Силвано Пранди от поста старши треньор на държавния тим и евентуално ново назначение на негово място.

„2009 година хората, които за първи път попаднаха под негово ръководство, бяха близнаците Братоеви, Виктор Йосифов, Слави Гоцев, Теодор Тодоров. Сега под негово ръководство в отбора започна Мартин Атанасов. Той наложи Алекс Грозданов. Сеганов вече играе през цялото време, т.е., той има нюх. Знае как да развива млади играчи. Според мен в този период той е точният човек за националния отбор“, каза Николов пред БНР. 

Той коментира и оттеглянето от държавния тим на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов. „Искам да им пожелая успех в оставащото им време от кариерата и да ги поздравя за добре свършената работа. Теди особено, казвам особено, защото с него съм от 2003 до 2015 година. Това са 12 години, в които сме делили всичко. Вики се включи в отбора през 2009 г., ударно с трето място на европейското първенство и с награда за най-добър блокиращ и от тогава е неизменно в отбора. Винаги, в най-тежките моменти, е давал най-доброто от себе си“, добави Николов.