ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Мануел Златанов направи дебюта си в елита на италианското волейболно първенство. Талантът, който е наследник на легендарната фамилия Златанови, стана най-младият състезател, записал мач при мъжете в едно от най-силните първенства на планетата. Той е на едва 15 години, 8 месеца и 26 дни.

Предишният рекорд за най-млад състезател в Серия А1 принадлежеше на Матия Тарамели, който през 2014 г. дебютира за Веро Волей (Монца) в среща с Алтотевере Чита ди Кастело - на 15 години, 10 месеца и 1 ден.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Бейби Златанов, както го наричат в Италия, направи отлично включване с появата си на терена в третия гейм на двубоя между Газ Сейлс Блуенерджи (Пиаченца) и Рана Верона. "Вълците" победиха с 3:0 гейма (27:25, 25:23, 25:20) тима на Радостин Стойчев в отложен мач от осмия кръг.

Наследникът на Златанови отбеляза и първа точка в елита за Пиаченца, където баща му Христо е шеф. Мануел е внук на големия ни волейболист Димитър Златанов, който е член на Залата на славата, избиран е за най-добър нападател в света и е сребърен медалист от световно първенство и олимпийски игри.

Баща му Христо е най-резултатният волейболист в историята на Серия "А" - 9688 точки. Той печели два пъти Световната лига с националния отбор на Италия, а в момента е генерален директор на Пиаченца, за който игра в продължение на 15 години.

Мануел е европейски шампион до 17 години с Италия. Досега блестеше за втория отбор на Пиаченца.

Най-резултатен за Пиаченца срещу Верона бе Рикардо Лукарели със 17 точки (1 ас, 1 блокада). 14 точки (2 блокади) добави Франческо Речине.

Пиаченца заема трета позиция в таблицата със 17 точки (5 победи, 3 загуби), Верона е десети със 7 точки (2 победи, 6 загуби).

Mануел с баща си Христо Златанов: 

 

 

Миг за историята! Пред погледа на своя баща Христо, само на 15 години, Мануел направи своя дебют в Серия А с екипа на Пиаченца, отбора, където Христо се превърна в легенда и където в момента е генерален директор… Трето поколение Златанов в световния волейбол! Димитър - Христо - Мануел, Династия Златанови продължава! Първи два сервиса без грешка и сигурен знак, че предстоят още много… и да, кръвта вода не става!

Публикувахте от Ivaylo Pampulov в Неделя, 3 декември 2023 г.