Осем от водещите клубове от волейболната Суперлига за мъже поискаха оставката на председателя на Националната волейболна лига (НВЛ) Мина Николова. 

Клубовете написаха открито писмо и го изпратиха до медиите:
 
"Уважаеми Дами и Господа,

Долуподписаните клубове официално декларираме, че оттегляме подкрепата си към Председателя на Комисия НВЛ – г-жа Мина Николова. С огромно огорчение разбрахме от последните й действия, че тя е последовател на сегашния модел на работа в БФВ. Решението ни е продиктувано от един основен мотив - липсата на всякаква финансова прозрачност. През последните години няма каквито и да било отчети за приходи и разходи. Има неизчистени финансови разплащания към клубовете от минали периоди. Към настоящият момент няма яснота за наградния фонд и разпределението на средствата. Връх на несериозността е липсата на Наредби за провеждане на шампионата от Суперлига за сезон 2019/20 при мъжете и жените.

В тази връзка въпросът, който си задаваме е:
 
Какви срещи продължаваме да играем в момента и те част от първенство ли са или са разменени приятелски срещи?!
 
Също така не считаме, че е морално и коректно председател на Комисия НВЛ, който е подкрепен от членовете на Лигата, и който трябва да защитава интересите ни, веднага след обявеното от Инициативния комитет официално искане за свикване на извънредно Общо събрание на БФВ, да заема позиция СРЕЩУ нас. Не считаме за нормално човек от тази позиция да води целенасочени разговори с клубове, извън Лигата, да агитира „горещо” за запазване на статуквото, да настройва срещу Инициативния комитет и предложенията за радикални промени в българския волейбол. Клубовете от НВЛ винаги сме били привърженици на откритото и свободно изказване на мнение, на честните отношения и коректността. Не одобряваме задкулисието и подмолните действия, срещу които е насочена и нашата борба за промяна в начина на управление на БФВ. Винаги сме проявявали търпение и разбиране, но не и към предателството.
 
Всеки един от нас уважава Правилниците, Наредбите и Законите и с оглед на това, изразяваме желание на следващото заседание на УС на БФВ, като принципал на Комисия НВЛ, да бъде освободена от поста Председател г-жа Мина Николова."

Подкрепили:

ВК ЦСКА
ВК Левски
ВК Славия
ВК Марек
ВК Добруджа 07
ВК Дунав Русе
ВК Пирин Разлог
ВК Черно море БАСК