Волейболният национал Теодор Салпаров коментира загубата в домакинството на Сърбия с 0:3 гейма (26:28, 18:25, 13:25). “Лъвовете” записаха трето поредно поражение в Група "B" от Световната лига. Нашите отстъпиха, след като преди това допуснаха и две поражения от САЩ.

"Както тренираме, откакто сме се събрали, така и играем. Личи си, че нещо куца в отбора в момента, заяви либерото. - Както тренираме, откакто сме се събрали, така и играем. Това е самата истина. То си личи, че нещо куца в отбора в момента и трябва да извадим някакви изводи, треньорски щаб, състезатели. Да се съберем, да видим какво се случва, защото това не е нашето лице. Трябва да взимаме някакви мерки, защото така не може да се продължава. Винаги, когато сме били в чужбина, дори на лагери, е било по-позитивно, защото сме далеч от България. Не мислим за глупости и се концентрираме върху работата, така че се надявам тия 20 дни, в които ще бъдем навън, да покажем по-добър волейбол."

Неговият съотборник Георги Братоев също беше самокритичен. "В отбора има една потиснатост, която пречи на състезателите да играят по начина, по който могат. Не бих могъл да дам генерална оценка. Случва се това, че играем меко казано слабо. Днес в първия гейм имаше някаква борба, играхме нелошо, но не можахме в определени ситуации да отиграем някои топки и това ни костваше гейма. От там нататък на терена имаше един отбор - Сърбия. Нямаше един елемент, на който бяхме добре, заяви Братоев.

- Моето лично мнение е, че в отбора има една потиснатост, която пречи на състезателите да играят по начина, по който могат. Кой как я създава, смятам, че не съм аз човекът, който трябва да взима решения за това нещо, но аз така ги чувствам нещата."