Волейболният национал Методи Ананиев получи тежка травма на мача между Трефъл (Гданск)  и неговия Индикпол АЗС (Олшчин) 3:0 от полската лига.
 
Той контузи лошо лявото си коляно при приземяване след успешна атака във втория гейм. Ананиев бе изнесен от игрището с носилка, тъй като не бе състояние сам да напусне "Ерго Арена" в Гданск.
 
"В такава ситуация не бих искал да видя дори най-големия си враг, да не говорим за съотборник. В такива моменти играчите винаги сме заедно. Да се надяваме, че Мето ще се върне при нас възможно най-скоро, защото в първите мачове се оказа лидер и ни трябва такъв играч", заяви тъжното либеро на Олшчин Марчин Миерзейевски.
 
"За сега знам, че тази травма не изглежда добре. Днес (понеделник - 31 октомври) следобед ще бъде направено детайлно ултразвуково изследване. Преди това ще се извърши и ядрено-магнитен резонанс. Преди да се направят пълни изследвания няма смисъл да говоря за конкретни очаквания. За момента смятам, че вероятно Методи има увредена предна кръстна връзка на коляното. В коляното на Ананиев има един голям хематом", заяви лекарят на Олшчин Войчех Румижиевски.

Той не изключи хирургическа намеса и продължително възстановяване. Ако тежката диагноза бъде потвърдена днес, Методи Ананиев почти със сигурност ще пропусне мачовете на Олшчин до края на сезона.