Вицепрезидентът на федерацията по волейбол Ивайло Константинов коментира избора на Мартин Стоев за селекционер на националния отбор. Както е известно, Константинов подаде оставка като вицепрезидент и член на Управителния съвет преди няколко дни, несъгласен с управлението на инж. Данчо Лазаров. Босът на Марек Юнион Ивкони присъства на днешното Общо събрание в Правец.

“Чувствам Мартин Стоев като приятел, не съм имал някакви негативни отношения към него. Какво може да направи с националния отбор, ще покаже времето. Има своите предимства като го съпоставяме със Стойчев и Пранди. Има и своите недостатъци. Факт е, че имаме оставка на Стойчев и трябва да имаме нов треньор. След като се е съгласил...И аз съм чувал това, което и вие (б.р. - има предвид мнение на състезателите, че Мартин Стоев е изостанал в треньорската работа в сравнение с Пранди и Стойчев). Не искам да кажа лоша дума срещу него. Това, какво състезателите са видели под негово ръководство и какво ще видят напред, не мога да коментирам. Радо Стойчев е вътре, отговаря на въпроси на делегатите на общото събрание. И Матей е с тях. Да, коментира назначението на Мартин Стоев, дори използва по-силни думи. Не мога да ги коментирам, това е негово мнение”, заяви Ивайло Константинов.

“Аз каквото трябваше да направя, го предложих в писмен вид. Съвестта ми е чиста. Настоях за отлагане на събранието, поисках оставки, но за съжаление никой не ме чу. Само три клуба, за което им благодаря”, завърши Константинов./БЛИЦ