Волейболистът на ЦСКА Яни Георгиев ще участва в драфта на чужденците в корейската V-лига. Пред cska.bg армеецът сподели как се е стигнало до попадането му в списъка от 30 волейболисти от цял свят за драфта.

"Мениджърът ми реши да изпрати 3 мои мача и видео компилация с  избрани моменти на организаторите. Те са ги изгледали и са ме харесали. От 130 състезатели съм сред 30-те, избрани за участие в драфта. Той ще се проведе от 13 до 15 май", разкри Яни Георгиев.

"Определено се вълнувам. Очаквам да е много трудно и интересно, защото за първи път ще съм част от нещо подобно. Никога не съм си и помислял дори, че мога да участвам в драфта на корейското първенство. За мен е огромна чест, че съм избран и ще пътувам за Южна Корея. В списъка има доста сериозни волейболисти, които играят на високо ниво. Харесвам като състезатели Кевин Льо Ру и Збигнев Бартман", заяви 21-годишният посрещач.

"В ЦСКА съм от дете, със сигурност ще ми липсва клубът, ако се стигне до подписване на договор в Корея. Обичам ЦСКА и съм имал много хубави моменти тук. Съотборниците ми и треньорът много се зарадваха, когато разбраха за драфта", сподели армеецът.

"Първоначално като чух за тази възможност ми се стори налудничаво, а още повече като видях списъка, в който присъстват имената на много добри волейболисти. Дали съм готов да играя в Корея ще преценят хората. Отивам там, за да се боря", категоричен е волейболистът на ЦСКА.

"В никакъв случай пътуването до Корея не ме разсейва. Концентриран съм върху Купата на България. Отиваме да играем и да я спечелим!", завърши Яни Георгиев.