Българският национален отбор по волейбол е на път да остане без един от основните си играчи за европейското първенство в Австрия и Чехия тази есен. Става въпрос за шампиона на Италия, Европа и света с Твенто Валентин Братоев.
 
Както е известно, 23-годишният посрещач контузи глезена на десния си крак по време на първия мач с Германия в Бремен от Група “В” на Световната лига. Положението на Вальо се усложнява от факта, че той има пирон в същия крак. Това щяло да направи възстановяването му по-дълго от очакваното.
 
Така вероятността Братоев, чийто брат близнак – разпределят Георги, също е в националния отбор, да пропусне шампионата на континента е голяма. България е в предварителна група “D” в чешката столица Прага. Първият ни двубой е срещу Словакия на 10 септември. В потока са още Германия и Полша.
 
Травмата на Валентин Братоев е една от вълната контузии в глезените, която заля националния отбор. По време на тренировки и мачове пострадаха Виктор Йосифов, Цветан Соколов и Боян Йорданов. От стъпване на криво пострадаха ставите на безименния и малкия пръст на крака на капитана Владимир Николов./БЛИЦ