Волейболистката на Казанлък Волей Никол Николова ще прекрати договорните си отношения с клуба по взаимно съгласие и се оттегля временно от активна състезателна дейност, поради лични причини, съобщиха от клубното ръководство.

21-годишната посрещачка е помолила шефовете на „розите” да бъде свободна за известно време от тренировки и мачове, поради важни лични мотиви и те проявили разбиране.

„На Никол й предстои нещо много важно в живота - сключването на граждански брак, тя имаше нужда от малко повече почивка и ние проявихме разбиране. Сами разбирате, че на този етап личният й живот е приоритет", коментира треньорът на казанлъчанки Петър Дочев.

"Тя е добро и трудолюбиво момиче, с прекрасни впечатления съм от нея, разделяме се като приятели", добави спецът.

След като се освободи от личните си ангажименти, има голяма вероятност Николова да замине да играе в чужбина, където ще се опита да продължи кариерата си. Ръководството на Казанлък Волей – Багира е обещало да не пречи на 186-сантиметровата варненка при добра оферта и бъдещ нейн трансфер навън.

Както е известно, преди да премине в състава на „розите” Ники игра в италианския втородивиизонен Сиджел Палаволо (Марсала) в Серия А2, където направи добър сезон.

Освен това, Николова играе с успех и на плажен волейбол. През лятото русокосата волейболистка участва на Европейското първенство по плажен волейбол, където тя представяше България заедно с бившата си съотборничка в Марица - Теодора Симеонова.

Николова е втората състезателка, с която се разделя Казанлък Волей - Багира след края на есенния дял от волейболното първенство в женския елит.

Преди няколко дни клубната управа на "розите" се отказа от услугите на привлечената през есента украинска състезателка Наталия Клименова. 25-годишната разпределителка се завърна в бившия си клуб Академика (Харков), защото не може да се адаптира бързо към високите изисквания в казанлъшкия тим.