Представителките на СОУ "Христо Ясенов" (Етрополе) спечелиха шампионската титла на ученическите игри по волейбол за девойки 8-10 клас, финалите на които се проведоха в Етрополе. На финала на надпреварата етрополки победиха представителките на Видин след изключително оспорвана битка с 3:2 гейма, като момичетата, водени от Ралица Ботева и Емилия Ненова, триумфираха със златните медали пред собствена публика.

Във финалната фаза участваха 10 отбора от цялата страна, като бяпа разделени в две групи по пет. Група А: Сливен, Видин, София, Разлог, Девин, група Б: Етрополе, Казанлък, Русе, Варна, Плевен. По пътя към  успеха волейболистките от Етрополе победиха в групата Русе, Варна, Казанлък и допуснаха загуба от Плевен. На полуфинала „ясеновки” надиграха момичета от Разлог, които бяха сочени за един от фаворитите за титлата.

„Самият финал бе една голяма еуфория от страсти, които на моменти бяха доста бурни и държаха отборите в напрежение да последния момент. Много хъс, себераздаване и спортни качества донесоха титлата на СОУ Христо Ясенов, като особено заслужени трябва да бъдат поздравленията за Лора Йорданова, която като един истински капитан показа какво означава да си лидер”, коментира balkanec.bg.

Първото място дава право на състезателките от Етрополе да представят България на Световните ученически игри в Португалия през тази година.

„Отборът на СОУ "Христо Ясенов" ще замине твърдо за  Португалия. Това е уникална възможност, която ние етрополци не искаме да пропуснем. Ще направим всичко възможно да финансираме участието на момичетата на световния форум”, заяви за BGvolleyball.com шефът на ВК Етрополе (Етрополе) Васил Василев.