Волейболистките на Марица (Пловдив) изковаха чиста победа при гостуването си на Спартак 1996 (Плевен) в НВЛ, но тя не дойде никак лесно. Плевенчанки направиха битка и особено във втория гейм затрудниха максимално фаворитките в мача. Все пак крайното 3:0 (25:12, 25:23, 25:17) бе оформено след само 66 минути игра и момичетата на Иван Петков поведоха в класирането в Националната волейболна лига с максимален актив от 9 точки и 9:0 гейма.

Домакините започнаха мача доста навито и показаха добра игра.  Гостенките обаче показаха класа.  След добро посрещане разпределителката Цветелина Николова вършеше чудесно своята работа и нападението на пловдивчанки действаше ефикасно.  Грешките в играта на Спартак също помогнаха на Марица да натрупа солиден аванс и крайното 25:12 бе подпечатано с контра на Милена Димова.

След като поведоха с 4:2 във втората част, в играта на "жълтите" настъпи истинско объркване и при серия от сервиси на Силвия Христова плевенчанки обърнаха до 8:4.  Началните удари на домакините продължиха да затрудняват гостенките, които бяха неузнаваеми, както на посрещане, така и в защита.  Така преднината на плевенчанки набъбна до 17:9 като те постигнаха цели 5 аса в този гейм.  Марица обаче нямаше никакви намерения да отписва гейма и със сърцата игра постепенно догони съперника, за да изравни при 21:21.  Битката продължи с дълги разигравания под аплодисментите на публиката, но в крайна сметка Диана Малинова атакува за крайното 25:23 и донесе гейма на своите.

Третият гейм беше подобен на първия.  Този път обаче пловдивчанки грешаха повече от своите съпернички.  Те обаче успяха да пробият посрещането на плевенчанки, натрупаха значителна преднина, а Мира Тодорова увенча отличната си игра в мача, като отбеляза победната точка за Марица за крайното 25:17 в третия гейм.

Младата централна блокировачка на Жълтите стана и топреализатор на срещата с 15 точки.  Най-резултатна за Спартак беше Силвия Христова с 14.