Волейболистките на Марица стигнаха изненадващо лесно до чистата победа срещу гостуващия Славия-СУ в мач от втория кръг на женското Държавно първенство на България. Пловдивчанки се наложиха над софиянки с 3:0 гейма (25:21, 25:13, 25:7), като единствено забавянето заради от контузията на Илина Манева от Славия-СУ бе причина срещата да продължи малко повече от час.

По време на втория гейм Манева се приземи накриво след блокада и се наложи да бъде извадена от игра. През първата част "белите" бяха догонващи, но все пак няколко пъти успяха да намалят до минимум аванса на Марица, пише bgvolleyball. Във втория гейм "жълтите" дръпнаха с 10:1, след което само увеличиха аванса си за крайното 25:13.

Третата част бе истинско бедствие за гостенките от столицата. Серии от сервиси на двете варненки Бояна Андреева и Никол Николова, подплатени със солидно количество асове, доведоха мача до бърз завършек. Публиката в зала "Лаута" се позабавлява с поредицата от цели 12 безответни точки на Марица при сервиси на Николова, с които от 12:5 резултатът в последния гейм стана 24:5. За пловдивския тим отново не играха досегашните титулярки Цветелина Николова и Марина Ковачева, които засега изчакват оферти от чуждестранни клубове.