Волейболните националки записаха първа победа на Първите европейски игри, които се провеждат в Баку. В мач от Група „В“ състезателките на Драган Нешич разбиха Русия с 3:0 (25:16, 25:22, 25:22).
 
Успехът в първия гейм българките извоюваха преди и след първото техническо прекъсване, когато направиха серия от девет поредни точки и поведоха с 14:3.
 
Въпреки че изоставахме с пет точки на първото техническо прекъсване (3:8) във втората част и с 11:16 при второто, успяхме да стигнем до обрат, благодарение на три поредни точки от сервис на Емилия Николова.
 
В третия гейм българките доминираха от самото начало и дори водеха с 18:4, когато рускините се съвзеха и след поредица от седем поредни точки намалиха изоставането си. Това обаче не попречи на волейболистките на Нешич да спечелят частта и мача.
 
Христина Русева завърши със 17 точки за победата. Елица Василева добави 14 (4 аса), а Емилия Николова се отличи с 11 точки. Дария Исаева беше най-резултатна за Русия – 11 точки. Ирина Воронкова реализира 9 точки, а Ирина Заряжко – осем.
 
С този успех България временно излезе на първо място в класирането на Група „В“ с 4 точки. Сърбия и Холандия имат по три, а Германия е с две. Те обаче имат мач по-малко. В следващата си среща нашите националки играят със Сърбия. Двубоят е на 17 юни (сряда) от 12:30 часа българско време.