Женският национален отбор по волейбол на България се прибра от Турция, където спечели бронзовите медали от Европейската лига. Момичетата на Драгутин Балтич не успяха да победят Турция в полуфинала и спореха с Чехия в малкия финал. Българките спечелиха третото място след успех с 3:0 гейма.

“Доста сме разочаровани, тъй като действително може би изпуснахме неповторим шанс за нас. Макар с трето място и добра и красива победа над Чехия съм леко разочарована. Действително се помнят само победителите, но аз смятам, че можехме да се класираме за Световното Гран При. За нас това беше една мечта, но за съжаление не успяхме. Определено не беше непреодолим отбора на Турция в полуфинала. Отборът на Турция никога не е бил толкова слаб, колкото беше в петък срещу нас. Притеснително е, че не можахме да победим толкова слаб турски отбор. За Европейското първенство можем да направим само едно - да тренираме, а другото зависи от нашия треньор и ръководителите ни. Да, вярвам, че този отбор има бъдеще", коментира капитанката Ева Янева на летище "София".

Рзпределителката Диана Ненова допълни пред Bgvolleyball, че отборът е можел да покаже повече в турнира: “Въпреки третото място в Европейската лига не сме доволни. Разочаровани сме. Можехме и повече, бяхме тръгнали за повече, но не успяхме да го покажем. Не се получи, не мога да обясня точно, но може би бяхме пренавити, защото имахме възможност за класиране за Гран При, но не можахме до се отпуснем"./БЛИЦ